Natura naszym sprzymierzeńcem w potyczce z kilogramami

Zawsze powtarzano nam, że w Matce Naturze drzemie niezwykła siła lecznicza. Nasze babki zdawały sobie z tego doskonale sprawę. Przekazywały sobie ustnie te umiejętności. Zioła i napary z roślin używane były, jako remedium na wiele chorób. To żadna tajemnica. Medycyna naturalna ma wiele zalet. Z kolei warzywa w procesie leczenia, były wykorzystywane wyjątkowo sporadycznie. Liść zwyczajnej główki kapusty w najlepszym wypadku wykorzystywany był, jako okład na bolący odcisk u stóp.
Dopiero współcześnie odkryto jej możliwości wspomagania procesu odchudzania. Jak można szybko schudnąć, spożywając jedynie kapustą. To wyjątkowo proste! Wystarczy przyrządzić zupę na bazie tego warzywa i spożywać ją codziennie. Do jej ugotowania oprócz kapusty potrzebne będą: dwie zielone papryki, jedna czerwona lub żółta, sześć cebul, sześć pomidorów i pęczek selera naciowego. Na koniec trzeba dodać przyprawy.
W dalszej kolejności szatkujemy warzywa na niewielkie części, podsmażamy na łyżce oleju i wkładamy do garnka tak by były zupełnie przykryte. Później obgotowujemy warzywa do miękkości. To niestety dopiero początek drogi ku smukłej i zgrabnej figurze.
Od tego momentu zupa przygotowana z kapusty będzie nam towarzyszyć pięć razy dziennie. Jest to największy minus tej diety. Pokonać wstręt do tego dania, spożywając je przez miesiąc każdego dnia to trudne wyzwanie. By, zwalczyć rutynę żywieniową można zjeść inne warzywa gotowane na parze albo owoc. Nie może to jednak być banan. Na szczęście poświecenie przyniesie spodziewane rezultaty. Ukazuje też, jak da się prędko zrzucić zbędne kilogramy i nie zbankrutować Ten plan żywieniowy nie wymaga od nas ogromnych nakładów pieniężnych oraz częstych wizyt w poradni dietetycznej.